Фирми ще бягат щафета

Тази неделя, 7 юни, на територията на Бизнес Парк София ще се проведе щафетно бягане за отбори от фирми.

Състезанието Postbank Business Run се организира за трети път от клуб „Бегач“. До този момент това е най-големият тиймбилдинг у нас. Общо 150 отбора ще се включат в надпреварата.

Отборите се състоят от 4 души, като всеки състезател бяга 4 обиколки по 1 километър или общо 16 км за щафета.

Стартът на състезанието е в 10:00 часа. Символична наградата за първото място е позлатена щафета. „Реалните награди за всички участващи компаниите са, че техните хора използват бягането, за да изградят екип и да докажат, че ефективността на една фирма зависи от всяко звено в нея или от всеки един участник в щафетата“ – сподели Еленко Еленков, председател на Спортен клуб „Бегач“. 

Състезанието има и благородна кауза. Тази година тя е в подкрепа на фондация „За Нашите Деца“. 30 % от таксата за участие в щафетата, се дарява за терапевтични дейности, които Център за подкрепа „Св. София“ предлага на деца със специфични потребности или трудности в развитието си.

След финала на щафетата ще има и състезание за деца „Кидс рън“. То включва 40 минути загрявка и лекоатлетически упражнения, както и надпревара на дистанция от 600 м. Проявата за деца се организира съвместно с БФЛА и е част от инициативата на ИААФ „Kid`s Athletics“.

 

Share Button