Рудиша е Артилерист

Една малка част от сърцето на Дейвид Рудиша винаги ще остане свързана с червено-бялата част на северен Лондон. Кениецът, олимпийски шампион и световен рекордьор на 800м, разказва пред електронното издание на ИААФ “Spikes” за любовта си към един от гигантите на Висшата Лига, а именно футболен клуб Арсенал.

          „Много кенийци са фенове на Арсенал, аз самият започнах да ги подкрепям когато напуснах училище. Треньорът и част от приятелите ми също симпатизират на отбора. Всекиго, когото познавам подкрепя Арсенал, с изключение на агента ми, който е фен на Тотнъм (най-големият съперник на Арсенал в северен Лондон).

          Винаги съм харесвал начина, по който играят. Притежават фантастична координация. Първо започнах да ги гледам в магазинчетата за чай, които са много популярни в Кения, и ресторантите. Най-често цяла пълна зала следеше изявите им по телевизията.

Bvvc1XXCIAARf46

          Играех малко футбол, докато все още бях ученик.  Бях предимно защитник с номер 4 или 5. Понякога, заради скоростта ми,  се налагаше да играя като номер 11 (на лявото крило), въпреки че силния ми крак е десния.

          През 2012 извадих късмет, като успях да присъствам на Емирейтс и да проследя мача за купата на Футболната асоциация между Арсенал и Лийдс. Това е и може би любимият ми спомен свързан с клуба. Тиери Анри отбеляза победния гол в срещата, като това бе наистина специално за мен, защото Анри е любимият ми футболист на Арсенал. Беше невероятно да присъствам на живо на мача и да видя как Тиери отбелязва“.

Arsenal-FC-v-Montpellier-Herault-SC-UEFA-Champions-League

На 30 май тази година Арсенал спечели за 12-и път купата на Англия като победи Астън Вила с 4:0 на стадион „Уембли“  в Лондон.

Share Button