Бен Тру и Джойс Чепкуруи печелят оспорвано в Ню Йорк

Фотофиниш определи победителя при мъжете и при жените на традиционния 10-километров пробег в Централния парк на Ню Йорк.

Американецът Бен Тру успя да изкопчи победата от миналогодишния шампион Стефен Самбу (Кения) буквално във финалните метри. Времето и на двамата е 28:13 мин, а фотофинишът даде минимална преднина на Тру. Трети завърши победителят в Ню-Йоркския маратон през 2011 и 2013 година Джефри Мутай, който пробяга дистанцията за 28:20 мин. Миналогодишният победител в маратона на Ню Йорк и бивш световен рекордьор Уилсън Кипсанг финишира 4-ти за 28:48 мин. Нека на пръв поглед по-слабите времена за атлети от такава класа не ви заблуждават – трасето е трудно и доста пресечено.

При жените кенийката Джойс Чепкуруи успя в последните метри да изпревари своята сънародничка и световна шампионка в полумаратона Гладис Чероно. Времето и на двете атлетки е 32:33 сек, така че победителката бе определена с фотофиниш. Третото място е за една добре позната на нашата публика атлетка – европейската шампионка по крос от Самоков`2014 Джема Стийл, която пробяга 10-те километра за 33:47 мин. 

Пробегът „UAE Healthy Kidney“ е сред шосейните състезания с най-голям награден фонд, като победителят взима 25 хил. долара. Основен спонсор е фондът, основан от покойния президент на ОАЕ шейх Зайед. 

Share Button