Андрей Гридин и Боряна Йорданова са победители на „Камчийски пясъци“

Националният състезател по ски бягане Андрей Гридин спечели първото издание на полумаратона „Камчийски пясъци“. При жените най-бърза бе Боряна Йорданова.

Уникалното състезание се проведе по най-дългата пясъчна ивица в България, която се намира при устието на река Камчия. Територията е обявена за природен резерват и включва красиви девствени пясъци и лонгозни гори.

Главен организатор на събитието е клуб „Зелена стъпка“.

Всички обичат бягането по пясък. За първи път обаче в България се проведе и състезание по бягане по пясък. Дистанциите бяха две – полумаратон и 10 километра. Стартът беше пред таверната „Робинзон“, на около 1 км от устието, след което имаше пресичане на река Камчия и бягане по камчийските пясъци. Трасето бе отиване и връщане.

kamchiiski_piasaci

Андрей Гридин стана първият победител в това нетрадиционно състезание на 21.1 км с 1:30:15 ч. След него останаха Александър Спасов с 1:31:54 ч и Атанас Кателиев с 1:35:32 ч.

При жените Боряна Йорданова се наложи в полумаратона с 2:08:08 ч, следвана от Борислава Христова с 2:17:00 ч и Красимира Петрушкова с 2:19:30 ч.

На 10 км при мъжете най-бърз бе Димитър Янакиев с 46:46 мин, а при жените – Вероника Вълканова с 56:37 мин.

KamchiaView3

Класирането може да видите тук.

 

Share Button