Джонсън-Томпсън гони медал на световното първенство в Пекин на всяка цена

Катарина Джонсън-Томпсън каза, че за нея ще е разочароващо, ако не спечели медал на Световното първенство по лека атлетика в Пекин през август. 22-годишната британка е №1 в световната ранглиста в седмобоя в последните няколко години, а през март спечели и европейската титла в петобоя на шампионата в Прага.  


Сега се чувствам готова като спортист да приема тези предизвикателства. Смятам, че ще бъда разочарована, ако не се прибера с медал. Трябва да съм готова за това, не е, когато бях на 19 и участвах на шампионатите, за да трупам опит„, заяви Джонсън-Томпсън. 

Тя ще пропусне първия си голям седмобой за годината в Гьоцис тази седмица, за да не усложни контузията на коляното, която получи при спечелването на европейската титла в Прага през март.

Джонсън-Томпсън допълни, че за нея планетарният шампионат в Пекин е изключително важен, тъй като британката пропусна Игрите на Британската общност в Глазгоу и Европейското първенство в Цюрих през миналата година. 

Миналия сезон имах добър старт с победата в Гьоцис и след това дойде контузията и не можах да участвам на големите първенства. Така че аз и треньорът ми искаме да даваме по-полека тази година. Световното първенство е в края на август, така че има много време. Сега съм напълно възстановена. Върнах се към пълноценни тренировки и се опитвам да остана здрава за Пекин„, каза още Джонсън-Томпсън.

sportal.bg

Share Button