Лекоатлетически крос в Борисовата градина

Състезание на 5 километра ще се проведе на 24 май, неделя, в Борисовата градина. Надпреварата е част от фестивала „Спортувай в твоя град – Ърбан зона 2015“.

Спортният празник „Спортувай в твоя град – Ърбан зона 2015“ се провежда за трета поредна година в столицата, но сега е в подкрепа на инициативата София 2018 – Европейска столица на спорта. Фестивалът се организира от Столична община и Асоциация „Спорт в свободното време“.

Празникът, който ще се проведе на 23 и 24 май, включва 7 популярни сред младите и характерни за градската среда спорта: баскетбол 3 х 3, скейтборд, стрийт ВМХ, блейд (ролкови кънки), катерене на стена, атлетически крос и колоездене.

Кросът ще се проведе на 24 май от 11:30 часа. Стартът е пред сектор В на националния стадион „Васил Левски“. Трасето е с дължина 5 км (2 обиколки по 2.5 км) и преминава по алеите на Борисовата градина до входа на къпалня „Мария Луиза“ и обратно покрай бул.„Драган Цанков“. Победителите в отделните възрастови групи ще получат медали и предметни награди, а при мъжете и жените – и парични премии. Партньор в организацията на лекоатлетическия крос е „5kmrun“.

Share Button