Мирела Демирева се завърна в Пекин

Мирела Демирева зае шесто място в скока на височина на турнира от сериите на ИААФ „Световно предизвикателство“ в китайската столица Пекин. Българката преодоля 1.88 м, като изравни личния си рекорд за сезона.

Победата бе за Анна Чичерова (Русия), която скочи 1.94 пред хърватката Ана Шимич 1.91 и Лавер Спенсър (Санта Лучия) 1.91.

Състезанието се състоя на митичния олимпийски стадион „Птичето гнездо“, където бяха стартовете от 29-ите олимпийски игри през 2008 година и който ще приеме 14-то световно първенство за мъже и жени от 22 до 30 август тази година.

Преди 9 години Пекин бе домакин на световно първвенство за юноши и девойки, а 17-годишната тогава Мирела Демирева отпадна в квалификациите с 1.78. Две години по-късно през 2008 година Демирева стана вицешампионка на планетата при девойките в полския град Бидгошч с 1.86.

Целите на софиянката, която се готви в Холандия, са нормативите за световното първенство в Пекин през 2015 г. и олимпийските игри в Рио Де Жанейро през 2016 г. които са на кота 1.94

Кой победи в скока на височина за мъже в Пекин вижте тук

Кой бе най-бърз на турнира в Китай прочетете тук

Колко най-добри постижения в света за сезона паднаха в Пекин се информирайте тук

Share Button