„Детска атлетика“ и на турнира „Нови звезди“

Един от най-престижните турнири в България „Нови звезди“ включи в програмата си и демонстрация по „Детска атлетика“. В заниманието проведено на 20 май на стадиона на НСА в София се включиха около 50 деца, който бяха разделени на 4 отбора. 

Децата, които бяха на възраст от 5 до 12 години, се състезаваха в щафетни игри, скокове и хвърляне на „Вортекс“ (специален уред приличащ на ракета). Традиционно всички участващи малчугани получиха грамоти, както и здравословни вафли осигурени от организаторите от катедра „Лека атлетика“ при Националната спортна академия. 

Демонстрацията бе и част от програмата на ИААФ и БФЛА „Детска атлетика – Нестле здрави деца“. На 14 май в Луковит имаше спортен празник на местното училище посветен на „Детската атлетика“, а на 18 и 19 май в София успешно се проведе семинар по тази програма организиран от Столична община и СК „Юниверсал“.

На 22-23 май се подготвя обучение по програмата в град Кюстендил, който ще завърши със състезание на десетки деца от региона, а на 26 май демонстрация по „Детска атклетика“ ще има и в град Костенец.

Share Button