Нови инструктори по „Детска атлетика“ получиха сертификати в София

Семинар на тема „Детска атлетика – Нестле здрави деца“ бе посетен от 20 участници, които изучаваха и пробваха упражненията от програмата на 18 и 19 май в София.

Първата част от обучението бе на 18 май (понеделник) в спортния комплекс „Джей Кей – фитнес и спа център“ в квартал Бокар. Там бъдещите инструктори минаха няколко лекции и присъстваха на занимание по програмата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Втората част от семинара се състоя на 19 май на спортната база на стадион „Раковски“, а обучаващите пробваха в отбори няколко от специализираните уреди и игри на програмата.

В семинара участваха учители от столични училища (35 СОУ „Добри Войников“, 40 СОУ „Луи Пастьор“, 94 СОУ „Димитър Страшимиров“, 30 СОУ „Братя Миладинови“, 39 СОУ „Петър Динеков“, Национална професионалната гимназия по полиграфия и фотография и Национално среднообразователно училище – София), спортен клуб „Юниверсал“, спортен клуб по лека атлетика „Цвети Кирилова“ и инструктори по фитнес и пилатес.

Семинарът бе организиран от БФЛА, Столична община и спортен клуб „Юниверсал“, а Магдалена Христова бе основен лектор и водещ на заниманията. 

Следващата инициатива на програмата в България е утре (20 май) на турнира „Нови звезди“, където ще има демонстрация на няколко игри. В петък и събота (22 и 23 май) в Кюстендил около 100 деца и 30 учители са записани в семинар по програмата „Детска атлетика – Нестле здрави деца“, който ще завърши с голям спортен празник на стадион „Осогово“.

На 26 май програмата продължава своя пролетен поход в България в град Костенец със занимание за местните деца.

MG_3676.jpg

Share Button