Гатлин изгонен от организаторите на турнира в Пекин!

Джъстин Гатлин, който преди няколко дни постигна най-доброто време в света на 100 м (при допустим вятър) от 2012-а, бе изгонен от организаторите на турнира в Пекин, част от серията „Световно предизвикателство на ИААФ”.

В навечерието на турнира Гатлин си тръгна от Пекин, твърдейки че му е било казано, че не е желан участник. Американецът обясни на репортерите, които го изпратиха на летището, че е пристигнал веднага след турнира в Доха и е споделил на организаторите, че има крампи в задна бедрена повърхност и дехидратация след полета и не е сигурен дали ще е в състояние да стартира. След като е преминал тренировъчна сесия в понеделник, обаче се почувствал уверен, че ще може да бяга в турнира, в който е блестял и преди.

„Бях щастлив да остана. Здрав съм и готов да бягам. Имах доста крампи след най-бързото бягане за моето тяло. Те обаче не показаха никакво уважение към мен и казаха „по-добре си отивай” и ме изритаха”, сподели разочарован Гатлин. Мениджърът му Риналдо Ниемая, бивш световен рекордьор на 110 м с пр, показа на представител на „Ройтерс” текстово съобщение, в което представител на организаторите е написал, че е по-добре Гатлин да си тръгва.

Спринтьорът и неговият отбор е трябвало да платят всички разходи по полетите и хотела, които възлизат на $12 000. „Смятах, че ще бягам тук. В Доха постигнах най-доброто време в света от 2012-а и първоначално тялото ми бе малко изтощено. Аз имах уважение към организаторите и им казах, че съм дехидратиран, но те не показаха никакво уважение към мен. Това е лудост. Нямам идея какво са си мислели. Може би, че аз не съм мъж на място и мога да се отказа преди бягането или да не завърша и въпреки това после да искам пари. Но аз не съм такъв човек. Не съм от тези, които лъжат хората, заради пари или разочароват феновете си. Не правя такива неща”, не скри чувствата си Джъстин. Той няма загуба на 100/200 м вече втори пореден сезон и хвърли ръкавицата към Юсейн Болт с 9.74 в Доха. Никой от организаторите не е бил намерен за мнение по темата.

Share Button