Йоло Николов гони трета национална титла по полумаратон в надбягване с угандиец

Шампионът на България по полумаратон Йоло Николов (Атлет – Мездра) ще трябва да победи представителя на Уганда Исмаил Сенанджи (Евър – Варна), за да се окичи с трети златен медал от националния шампионат по полумаратон, който се провежда в Плевен на 17 май.

Представителят на африканската държава живее във Варна и преди няколко седмици се картотекира в БФЛА. От българските съперници на Николов най-сериозен конкурент ще бъде Шабан Мустафа (Сунгурларе), който е шампион на маратон за 2014 година. Мустафа има национални титли на полумаратон през 2009 и 2010 г.

Йоло Николов взе трети пореден златен медал от националния шампионат на 10 000 м в Русе преди седмица на 9 май. 

При жените ще има нова шампионка на България на полумаратон, след като трикратната победителка (2011, 2012 и 2013) Силвия Дънекова (Европул – Бургас) и миналогодишната златна медалистка Милка Михайлова (Алет – Мездра) не са сред имената в стартовия списък. В тяхно отсъствие за титлата ще спорят Анита Кръстева (Берое – Стара Загора) и Милица Мирчева (Атлет – Мездра) сребърна медалистка от европейското първенство по кроскънтри при девойките до 23 години в Самоков 2014 г.

Националният шампионат по полумаратон е в рамките на втория маратон на Плевен, за който може да прочетете повече подробности на www.plevenmarathon.com

Share Button