Митко Ценов зарадва деца на спортен празник

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз и един от най-добрите български атлети в момента Митко Ценов и неговият треньор Йоло Николов присъстваха на детски спортен празник в град Луковит на 14 май. Десетки ученици от СОУ „Алеко Констатинов“ в града участваха в състезание по програмата „Детска атлетика – Нестле здрави деца“.

В надпреварите участваха над 80 деца от 8 отбора, който опитаха много от упражненията от програмата, а Ценов и Николов бяха сред официалните гости наред с кметът на община Луковит Иван Грънчаров, които наградиха децата с медали и грамоти. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Това не е първото участие на Ценов в прояви на „Детската атлетика“. В края на април 2014 година той участва като съдия в подобно състезание по време на турнира „Цветанка Христова“ в София.

Митко Ценов, Йоло Николов и Милица Мирчева (вицешампионка от европейското първенство по кроскънтри за девойки до 23 години) се завърнаха от тримесечен лагер в Турция и Кения преди десет дни. В неделя (17 май) Митко ще участвана турнир във Франция на 3000 м, а Йоло и Милица ще стартират на националния шампионат по полумаратон, който ще се проведе по време на Плевенския маратон. 

JP_5080

Share Button