„Детската атлетика“ отново създаде настроение в Луковит

Над 80 деца се включиха в спортен празник по „Детска атлетика“ на Градския стадион в Луковит на 14 май. Възпитаниците на СОУ „Алеко Константинов“ от първи до пети клас и техните учители посветиха състезанието на 125-годишнината от основаването на учебното заведение.

В слъчевия и горещ следобяд организацията на състезанието бе водена от Магдалена Христова – една от лекторките по програмата на ИААФ и БФЛА „Детска атлетика – Нестле здрави деца“. Съдии в емоционалната проява бяха учители, ученици от по-горните класове и членове на местния атлетически клуб „Атлетик 90“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Осем отбора по 10 деца опитаха от много упражнения от програмата, а накрая всички участници получиха медали и грамоти. 

Специални гости на събитието бяха националния рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов, треньорът му Йоло Николов и кметът на община Луковит Иван Грънчаров.

От местните атлети най-активно участие в организацията взеха рекордьорката на 2000 м стъпълчейз за девойки младша възраст – Наталия Иванова и треньорът Атанас Иванов.

На 15-16 ноември 2014 година в града се проведе семинар по програмата и има 40 инструктори запознати с тънкостите й.

Семинарите и обученията на нови треньори и учители по тази програма продължават на 18 и 19 май в София и на 22-23 май в Кюстендил. 

Share Button