Карамаринов се среща в Доха с кандидатите за президент на ИААФ

Кандидатите за президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) – Сергей Бубка (Украйна) и Сър Себастиан Коу (Великобритания) са поискали да се срещнат с президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов. Това ще стане на 14 и 15 май в Доха.

Двамата именити атлети са единствените претенденти за поста, като изборите за президент на ИААФ ще са през август в Пекин на конгреса, който ще се проведе непосредствено преди световното първенство по лека атлетика. По време на индивидуалните си срещи с Карамаринов те ще му представят плановете си за управление на най-голямата федерация на планетата.

Лично организаторът на първия турнир от Диамантената лига (15 май) Дихлан Ал Хамад, който е и вицепрезидент на ИААФ е поканил Карамаринов в качеството му на първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА) и на председател на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). По време на конгреса на ЕА в Блед през април Карамаринов и Ал Хамад подписаха (на снимката долу) меморандум за партньорство между АБАФ и Азиатската асоциация на атлетическите федерации (АААФ).

DK6

Share Button