Щафетната обиколка на БНР бе възобновена

На 10 май (неделя) в София бе даден старт на 42-ата щафетна обиколка на Българското национално радио. С това емблематичното за столицата спортно събитие бе възобновено, след прекъсване от 12 години.

В щафетата, посветена на 80 години БНР „Властелинът на ефира“ участваха около 100 любители. Всеки от отборите в петте серии беше облечен с различен цвят фланелки с логото на годишнината, дарени от Български спортен тотализатор. 

В повечето отбори се включиха журналисти от различни медии, представители на различни обществени и държавни институции, като в някои тимове имаше и професионални атлети.

В отбора на Министерството на младежта и спорта се включи Петър Пеев, който е медалист на 100 м от балканския шампионат за юноши през 2014 г., както и Асен Марков – участник на олимпийските игри в Барселона на 400 м с препятствия. Параолимпиецът Михаил Христов пък подкрепи формацията на информационна агенция „Кросс“.

В пета серия, която бе посветена на електронните медии, победи квартет на Българската национална телевизия в състав Спас Кьосев, Валерия Видева, Никола Ибришимов и Илия Илиев (на снимката).

Валерия Видева (дъщеря на известната ни треньорка Лили Видева) и Илия Илиев са бивши атлети, а Илиев е част от екипа на списание „Атлетика“ и Atletikabg.com

Повече информация за 42-ата щафетна обиколка на Българското национално радио тук

Share Button