Турнирът в Кингстън – на запис по Евроспорт в неделя от 18:45 ч.

Вторият турнир от серията „Световно предизвикателство на ИААФ” за 2015-а ще се проведе събота срещу неделя в Кингстън (Ямайка).  Всичко най-интересно от надпреварата ще може да видите на запис в 1-часовото предаване по Евроспорт в неделя от 18:45 ч.

По традиция в Кингстън си дават среща най-добрите спринтьори и това издание няма да е изключение. Предлагаме ви най-интересните сблъсъци според стартовите списъци. На 400 м при жените ще участват трите най-добри в момента – американките Франсина Маккоръри и Саня Ричардс-Рос и Новлийн Уилямс-Милс (Ям). Световната шампионка в зала Маккоръри води ранглистата за сезона (50.13) и победи двете на „Дрейк Рилейс”, но олимпийската шампионка Саня имаше фантастично време на своя пост в Насау на 4х400 м (48.79). В бягането е записана и световната шампионка на открито Кристин Охуруогу (Вбр).

При мъжете в същата дисциплина Лашон Мерит (САЩ) ще спори с Джейвон Франсис (Ям) и Юсеф Масрахи (САр). Лашон откри сезон с разочароващо пето място (45.27) в Де Мойн, а в Насау имаше последен пост на 4х400 м – 44.72 срещу 44.01 в сериите и 44.00 във финала на Франсис! Битката Ямайка срещу САЩ ще има продължение и на 100 и 200 м при мъжете. Юсейн Болт, Йохан Блейк и Вероника Кемпбъл-Браун пропускат родния турнир, но всички останали звезда на Ямайка са налице. Райън Бейли (САЩ) ще бяга на 100 м срещу Асафа Пауъл, Неста Картър и Кемар Бейли-Коул (Ям), а Тайсън Гей (САЩ) ще се пусне на 200 м срещу Никъл Ашмийд, Рашийд Дуайър и Джулиан Форте (Ям).

Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ям), която изненадващо не стартира в Насау, ще премери сили на 200 м срещу Шоней Милър (Бах) и Тори Буи (САЩ). Алисън Филикс (САЩ) ще бяга на 100 м срещу №1 за сезона Елейн Томпсън (Ям, 10.92) и Блесинг Окагбаре (Ниг). Доун Харпър-Нелсън (САЩ), носителката на диамантения трофей от 2014-а, ще има шанс за реванш срещу сънародничката си Джасмин Стауърс, която я победи в Де Мойн с изумителните 12.40 на 100 м с пр.

Коментатор на турнира в Кингстън в записа по Евроспорт ще бъде Иван Чешанков.

Share Button