„ЕВРОФУТБОЛ“ ЩЕ ФИНАНСИРА ПЪРВИТЕ ТРИМА ОТ АНКЕТАТА „СПОРТЕН ТАЛАНТ НА ПУБЛИКАТА“

„Еврофутбол“ отново изненада приятно всички фенове на спорта в България с решението си да финансира първите трима от анкетата в уеб сайта на компанията за „Спортен талант на публиката“.

Традиционно и за четвърта поредна година, букмейкърската къща организира допитване до посетителите в сайта www.eurofootball.bg за избор на още един от атлетите, извън вече обявените победители в едноименната програма, който да бъде финансиран със сума до 5 000 лева. Предвид огромния и рекорден интерес обаче (за 17 дни има събрани общо 17 038 потвърдени гласа), „Еврофутбол“ увеличи размера на финансовата помощ и така още трима ще се възползват от подкрепата на компанията.

          Това са: Борис Недялков (каяк) с 1612 гласували за него и финансиране от 3 240 лева,  Боряна Калейн (художествена гимнастика), която получава 3 824 лева от вота на 1540 анкетирани и Гала Чалъкова (лека атлетика) при 1515 гласа с 3 122 лева.

          Победителите в анкетата ще бъдат наградени със своите символични чекове на специална церемония, които ще бъде обявена по-късно от организаторите.

          В конкурса участваха 154 младежи от различни спортове, които подадоха своите документи и бяха допуснати за финансиране по програма „Спортни таланти“ на букмейкърската къща още в началото на годината.

Инициативата продължи от 20 април до 6 май, като е важно е да се отбележи, че от една електронна поща можеше да се гласува един път, а харесванията във Фейсбук не оказаха влияние върху резултата.

Ето и имената на останалите, попадащи в първата десетка на класацията:

  1. Елизабет Кирилова (академично гребане) – 987 гласа;
  2. Камен Чимидялков (кану-каяк)– 934 гласа;
  3. Камен Минков (лека атлетика за хора с увреждания)– 763 гласа;
  4. Екатерина Маркелова – Петер Спасов (спортни танци) – 741 гласа;
  5. Златина Рандева (лека атлетика) – 607 гласа;
  6. Георги Гергов (лека атлетика) – 541 гласа;
  7. Стефан-Александър Кюмюрджиев (шорттрек) – 412 гласа.

       Елизабет Кирилова (академично гребане),която ще е Спортен талант за втора поредна година също ще получи 2 940 лева, вместо спортист който бе избран, но не пожела да подпише договор с „Еврофутбол“. Така, българският букмейкър „запазва“ бройката от 25 финансирани по програма „Спортни таланти“ атлети, плюс новоизбраните трима, с което стават общо 28. Сумата пък, която „Еврофутбол“ инвестира по този начин в бъдещето на спорта в България, достигна 74 175 лева.

„Еврофутбол“ е и дълги години основен спонсор на най-големия атлетически турнир у нас „Павел Павлов“.

Share Button