Юсейн Болт с травма на колянното сухожилие

Юсейн Болт не стартира в сериите или финала на 4х200 м на световното първенство за щафети в Насау. По-късно стана ясно, че той има травма на задна бедрена повърхност – възпаление на колянното сухожилие.

„Светкавицата Болт” беше последен пост на Ямайка в щафетата 4х100 м, която претърпя загуба от САЩ (37.68 срещу 37.38) в събота. По време на сериите на 4х200 м той е видян да загрява, но е почувствал стегнатост и треньорският щаб е решил да не го подлага на риск.

Преди състезанието Юсейн сподели, че много повече се вълнува от участието си на 4х200 м, защото това ще е първото за него в дисциплината от 2006-а, когато е бягал на „Пен Рилейс” във Филаделфия. Преди година Ямайка постави световен рекорд в Насау с 1:18.63. Йохан Блейк бе на последен пост, а Болт изобщо не беше заявен за първото световно за щафети. Сега имаше възможност да добави още един рекорд към колекцията си.

САЩ бе фаворит при отсъствието на Болт и отличната форма на Джъстин Гатлин, но кошмарно предаване между втори (Айзая Йънг) и трети пост (Къртис Мичъл) доведе до дисквалификация. Ямайка (Никъл Ашмийд, Рашийд Дуайър, Джейсън Ливърмор, Уорън Уиър) също имаше проблемно предаване на този етап от бягането, но стигна до победата със скромните 1:20.97 пред Франция с 1:21.49 и Германия с 1:22.65.

Share Button