Министър Красен Кралев награди децата в първото издание на „Мтел атлетика за младежи”

Първото състезание от веригата „Мтел атлетика за младежи” се състоя във Варна на 26 април и събра деца от цялата страна. На всички участници бяха връчени награди и грамоти от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който е бивш национален състезател по лека атлетика.

Малките атлетчета бяха разделени в шест смесени отбора, като момчета участваха на 60 м, скок дължина и 600 м, а момчетата набираха точки на 60 м, скок дължина и 800 м.

_AP_5340

Индивидуалната победа при момичета грабна Мила Димитрова (Тракия 96 – Пловдив) със 195 точки. При момчетата най-много точки събра Иван Добрев (Супер спорт – Варна), който бе най-добър на 60 м и скок дължина.

Наградите за децата участвали в състезанието бяха осигурени от „Присън“ и списание „Атлетика“.

_AP_5366

Веригата състезания, организираната от най-големия мобилен оператор в България и БФЛА, включва още пет състезания на 29 април и 20 май в София, на 19 септември в Стара Загора, на 22 септември в Правец и на 26 септември в София.

Програмата „Мтел атлетика за младежи” ще обхване различни инициативи до края на 2015 година, които ще обхванат няколко хиляди деца.

Снимки: Илиан Телкеджиев

Share Button