Организирано бягане в „Борисовата градина“

Ако искате да бягате организирано и в приятна компания, вече може да го направите в София, в Борисовата градина.

Вече няколко месеца ентусиасти и любители на бягането се събират всяка сряда след края на работния ден, за да бягат. Само по себе си това звучи малко странно, като се има предвид, че само преди 5- 6 години бягащите в парка можеха да се преброят на пръстите на двете ръце и се познаваха едва ли не по име. Обикновено ги сподиряха подигравките на подпийнали или надрусани младежи или погледите на хора със странни сексуални отклонения.

Днес обаче сме свидетели на нещо, което е факт във всички европейски страни и най-сетне дойде и у нас – модата на бягането. Все повече и повече ентусиасти бързат преди или след края на работния ден да пробягат задължителните си километри, а мнозина от тях имат и много сериозни амбиции в спорта. 

Понякога обаче, когато си много изморен, е трудно да намериш сили и воля да обуеш маратонките и да излезеш да бягаш. Но когато не го правиш сам, а със съмишленици, мотивацията е много по-голяма.

Идеята на Илиян Лазаров и runbg.net е да организира всички тези хора „бягащи хора“. През зимния период сборният пункт беше пред езерото „Ариана“ в 19:30 ч. Правеха се обиколки по 5, 10, 15 км – в зависимост от предпочитанията и целите, по осветените алеи на парка.

IMG_20150422_193332

Сега ентусиастите се събират пред зала „София“, встрани от тенис кортовете на „Академик“. Понеже вече е светло, и обиколките са по-интересни и разнообразни. Идеята е от следващата седмица тренировките да се провеждат не само в сряда, но и всеки ден. Часът остава непроменен – 19:30 ч. Заниманията са безплатни, остава само малко желание. Всички са добре дошли, независимо от нивото на подготовка. А доброто настроение е гарантирано.

Share Button