Турнирът „Децата на София“ се организира на 25 април

530 деца са се записали за участие в 11-ото издание на турнира „Децата на София“ съобщи организаторката на състезанието Магдалена Христова на пресконференция днес (23 април). Събитието е на 25 април (събота) на националния стадион „Васил Левски“ с начален час 10:00.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Христова даде пресконференция заедно с четири от нейните възпитаници, които споделиха с журналистите, как са започнали да тренират лека атлетика. Магдалена съобщи, че в момента тренира над 80 деца в групи по лека атлетика, води кондиционни тренировки на млади баскетболисти и футболни съдии, а повечето време изкарва на стадиона, а работата си приема повече като удоволствие отколкото задължение. 

AP13382-1024x682

Магдалена, която е бивша национална рекордьорка на скок дължина и една от най-добрите български спринтьорки от близкото минало, съобщи още, че за първи път на турнира ще се събират такси участие (5 лв и 7 лв) за некартотекираните състезатели в БФЛА. Парите от таксите ще отидат за подобряване на организацията на другите състезания и инициатиативи, които организира Маги и нейния клуб „Приорити спорт“. 

Вторият турнир „Децата на София“ през тази година е насрочен за 26 септември и ще бъде финал на веригата състезания „Мтел атлетика за младежи“, която се организира съвместно с БФЛА и най-големия мобилен оператор в България – Мобилтел. 

Наредбата за турнира вижте тук

Share Button