Шест състезания във верига за млади атлетически таланти

Днес (22 април) БФЛА и Мтел обявиха началото на програмата „Мтел – атлетика за младежи“. Част от инициативата са веригата от шест състезания, които имат за цел да потърсят най-талантливите атлети във възраста от 11 до 13 години. 

Първото състезание от веригата ще бъде на 26 април във Варна на турнира „Огнян Илиев“. Следват два старта в София на 29 април (Мемориал „Цветанка Христова“ и 20 май (Турнир „Нови звезди“).

През есента ще се организират още три турнира в Стара Загора (19 септември), в Правец (22 септември) и в София (Децата на София – 26 септември). 

AP_8657-1024x684

Младите таланти ще бъдат селектирани от националните шампионати по трибой в зала и на четирибой на открито. Дисциплините ще включват 60 м, скок дължина и 600 м (момичета)/800 м (момчета). 

Във всеки турнир ще участват по 18 момичета и 18 момчета разделени в шест отбора, които ще се състезават с потници с логото на БФЛА и Мтел в шест различни цвята. В края на веригата младите атлети събрали най-много точки от всичките шест състезания ще бъдат обявени за победители в генералното класиране. 

_AP_0451 copy

Подробности за всеки турнир от пролетните състезания от веригата „Мтел – атлетика за младежи“ вижте в следните линкове:

26 април – „Огнян Илиев“ – Варна

29 април – „Цветанка Христова“ – София

20 май – „Нови звезди“ – София

Share Button