БФЛА и Мтел стартираха проект за млади таланти

Българска федерация лека атлетика (БФЛА) стартира днес новия си проект „Мтел атлетика за младежи“. Стартът бе даден на официална пресконференция лично от президента на БФЛА Добромир Карамаринов и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на Мтел.

Athletics - Mtel athletics for young people - 22/04/2015

От както Мтел започнаха да ни помагат преди година и атлетите ни печелят медали от всяко европейско първенство на което участват. Явно това сътрудничество ни носи късмет и за това продължаваме съвместните ни прояви, започна изказването си президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – Този път партньорството ни с Мтел е насочено към младите. БФЛА има политика към децата, подрастващите и продължава програмата си с ИААФ. Искам да благодаря на Мтел, че продължават да ни подкрепят и че акцентът този път е за подрастващото поколение, защото знаете, колко е необходим спорта за младите хора. Спортът мотивира за положително развитие, дисциплина, упоритост, хигиена и възпитание„.

Athletics - Mtel athletics for young people - 22/04/2015

От своя страна Илияна Захариева благодари на Българска федерация лека атлетика за поредната съвместна инициатива. „Както Българска федерация лека атлетика има политика насочена към децата, така и Мтел има социално отговорна политика. Тази нова инициатива „Мтел атлетика за младежи“ е част от цялото ни поведение и е насочено към бъдещето на България. В Мтел си имаме и даже и свой слоган „Поколение с Бъдеще“, защото подкрепяме различни таланти, а спорта е една голяма част от нашите социални инициативи. Мтел традиционно присъства в спорта и сега сме изключително щастливи, че ще подпомагаме вече не само изяване спортисти, а и младите хора да живеят по-активно и по-мобилно, имам предвид с повече движение. Ние имаме една инициатива „Мтел талант“, а сега съм сигурна, че след тези много турнири, които ще направим в „Мтел атлетика за младежи“ ще може да открием нови таланти, които да тръгнат по стъпките на Габриела Петрова и Радослава Мавродиева, и след известно време да ви разкажем как и къде сме ги открили. Изключително съм щастлива от старта на тази инициатива, защото младите хора трябва да разберат ползите от спорта. Да живеят по-активно и за това с удоволствие подкрепяме тази инициатива на БФЛА“.

Athletics - Mtel athletics for young people - 22/04/2015

Координаторът на проекта Антон Бонов обяви, че „Мтел атлетика за младежи“ ще стартира на 26 април във Варна и ще продължи в още 5 града. Освен тях ще има и сериозна дейност по програмата в училищата до юни и после от началото на учебната година през септември, където също ще се търсят новите атлетически таланти. В Банско ще се проведе и лятна атлетическа академия, които освен със спорта лека атлетика, ще се запознаят и с историята на този спорт. „Целта на проекта „Мтел атлетика за младежи“ е да обхване поне 4000 деца от цялата страна и да ги запали по този основополагащ спорт„, каза Антон Бонов. Млади български атлети показаха и специално изработените за програмата номера, които всички атлети участващи в нея ще получават. 

Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button