Евгени Игнатов ще участва в състезание на 5 км

Националният ни рекордьор на 5000 м Евгени Игнатов ще участва в традиционното съботно бягане на 5 км в Южния парк в София.

Който иска да бяга с легендата Евгени Игнатов, може да го направи тази събота в 9:00 часа в Южния парк пред паметника с птиците. Големият ни бегач ще раздаде автографи, всеки желаещ ще може да се снима с него. Участието на Игнатов е във връзка с втория рожден ден на състезанието. Допълнително ще има торта, както и награди от спонсорите.

Надпреварата се провежда всяка събота в четири града в страната: София, Пловдив, Варна и Бургас. Миналата седмица се проведе за първи път и в Разград.

Проявата се организира от 5kmrun вече втора година. Това е свободно бягане на дистанция от 5 км, която може да бъде преодоляна практически от всеки с минимална подготовка. Участието е напълно безплатно. Могат да участват хора във всякаква възраст.

Бягането се засича и участниците получават пълна информация за класирането си, личния резултат, развитието на резултата, възрастовото постижение, както и други статистики, снимки от бягането, награди от спонсорите.

До този момент са проведени общо 286 бягания, регистрирани са над 6200 души, които са участвали поне в едно от тях.

Евгени Игнатов е истинска легенда в бяганията на дълги разстояния. Той държи националния ни рекорд на 5000 м вече 30 години – 13:13.15 мин. Сребърен медалист от европейско първенство в зала, два пъти четвърти на европейски шампионати, шести на световно първенство и осми на олимпийски игри.

 

Share Button