Цветан Цветанов дари 10 000 лв за Международната младежка купа по планинско бягане Смолян 2015

Председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник председател на партията Цветан Цветанов дари днес 10 000 лв за подпомагане на организацията и провеждането на 10-ата Международна младежка купа по планинско бягане (неофициално световно първенство до 18 г) в Смолян (27 юни 2015 г). Дарението бе прието лично от президента на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов и председателя на Комисията по планинско бягане в Българската федерация по лека атлетика Димитър Кисьов.

С този си жест Цветан Цветанов, който е и бивш лекоатлет спази обещанието си да подпомогне организацията на състезанието в Смолян с част от парите получени като подарък за 50-ия му рожден ден.

Искам да благодаря от сърце на господин Цветанов за това което е правил и продължава да прави през годините за българската лека атлетика, заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – Господин Цветанов винаги е помагал по всякакъв начин. Международната купа по планинско бягане в Смолян е за младите и е много важно подрастващите да видят една отлична организация, защото това е мотивация за тях да останат в нашия спорт, а не да се занимават с вредни неща. Организацията на това състезание я правим със съвместни усилия, с помощ и всички заедно. Никога един или една организация не може да го направи сама„.

От своя страна Цветан Цветанов заяви, че за него е чест да помага на българските лекоатлети и особено на децата в българския спорт.

Уверен съм, че и всички състезатели и гости на международната купа ще усетят гостоприемството на родопчани в лицето на символичния домакин кмета на Смолян Николай Мелемов. Родопчани винаги са гостоприемни и ще усетите това по топлото посрещане в този красив край на България“, каза още Цветанов.

Share Button