Добромир Карамаринов: „Това е признание за България!“

„Гордея се, че като представител на България успях да спечеля доверието на колегите от Европейската атлетика и да изпреваря при гласуването кандидати от страни като Германия, Франция, Великобритани, Швеция, Холандия и Испания,“ – заяви Добромир Карамаринов, който днес бе избран за първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА).

Това стана по врене на конгреса на ЕА в Блед, Словения. Карамаринов и още 6 негови колеги участваха в изборите за трима вицепрезиденти на Европейската атлетика. В тях българският представител получи най-много гласове – 37 и така стана първи вицепрезидент на ЕА. Останалите двама са Франк Хенсел (Гер) и Жан Грасиа (Фр).
„Избирането ми на този пост е признание най-вече за българската атлетика. Да си първи вицепрезидент на Европейската атлетика означава много повече работа и по-големи отговорности, с които съм сигурен, че ще се справя и ще оправдая гласуваното ми доверие”, –  допълни още Карамаринов, който е президент на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), а също така и на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).

Share Button