Новият брой на списание „Атлетика“ излиза на 20 април

Брой 98 на списание „Атлетика“ ще се появи на пазара след Великден. Габриела Петрова и Радослава Мавродиева, които спечелиха медали за България от европейското първенство в зала в Прага, са на корицата на двумесечното издание. 

В броя очаквайте пълен обзор на първенството в чешката столица, българското участие в него, обширни материали и интервюта на Габриела Петрова и Радослава Мавродиева. 

Най-добрите резултати от всички национални шампионати до 4 април (зала, хвърляния и спортно ходене) са на страниците на новото списание. 

Авторите припомнят, че в началото на годината няколко от най-значимите български атлети в 90-годишната история на този спорт у нас навършиха кръгли годишнини: Най-добрата българска атлетка за всички времена Стефка Костадинова „чукна“ 50 години и все още държи световния рекорд на скок височина. Най-бързият българин – Петър Петров, носител на бронзов медал от олимпийски игри на 100 м, стана на 60 години, а един от най-добрите овчарски скачачи в света през 60-те години на миналия век – Христо Христов (Джипа) навърши 80 години. Подробности за атлетическите им години и успехи в новата „Атлетика“.

В Сунгурларе се състоя специална церемония по награждаване на любимеца на феновете на сайта www.atletikabg.com – Шабан Мустафа и традиционния вече кроскънтри „Сунгурларска долина“. Списанието ще припомни най-важните моменти от награждаването и кроса плюс интервю с Шабан Мустафа. Всички подробности за Сунгурларе четете на www.atletikabg.com

Световната атлетика е застъпена със статии за най-силния европеец на 400 м Павел Маслак (Чехия) и новата звезда в многобоя Катарина Джонсън-Томпсън (Великобритания). Световното първенство по кроскънтри също бе едно от най-сериозните атлетически събития през първата четвърт на годината, а там отново властелини бяха атлетите от Кения и Етиопия. 

В световния спринт се появиха нови дарования от Катар, Ямайка и … Япония, а неостаряващият Ким Колинс нямаше равен на 60 метра, въпреки 38-те си години. Всички детайли от тези новини ще намерите в новата „Атлетика“.

За съжаление в началото на годината почина българинът посетил и отразил най-много атлетически прояви – Григор Христов. В памет на Гришата, както го наричаха всички близки до атлетиката, има няколко статии, които ще припомнят кой беше този забележителен човек отдаден на леката атлетика.

Новият брой предлага и още материали в рубриката за здравословното хранене, както и плакати на Габриела Петрова, Радослава Мавродиева, Павел Маслак, Катарина Джонсън-Томпсън и Стефка Костадинова.

Share Button