12-ти Шри Чинмой маратон и полумаратон „Себенадминаване“

Борис Димитров и Малина Вацкичева спечелиха 12-то издание на традиционния маратон „Себенадминаване“. Победители в полумаратона станаха Росен Лилов и Мая Недялкова.

Състезанието, организирано от „Шри Чинмой маратон тим“, се проведе, както обикновено, на Гребната база в Пловдив. Дистанциите също по традиция са две – класически маратон (42 км 195 м) и полумаратон (21.1 км). Стартираха над 130 бегачи от цялата страна. Времето беше студено и ветровито, но това не попречи на доброто настроение на участниците.

shri-chimmoi_2

В битката при мъжете на класическия маратон победителят Борис Димитров успя да се откъсне с повече от две минути пред втория Александър Димов. Малина Вацкичева бе без конкуренция при жените и спечели убедително.

shr_chinmoi_5

Много силно състезание се получи на полумаратона. Росен Лилов нямаше сериозни съперници и логично победи със силен резултат – 1:11:14 ч, което е сериозна заявка за предстоящото републиканско първенство в дисциплината. При жените състезателката по ориентиране Мая Недялкова също даде добро време – 1:24:14 ч.

sri_chinmoi_3

Състезанията „Себенадминаване“ се организират от „Шри Чинмой маратон тим“ по целия свят и са над 200 на брой. Дължината на дистанцията е различна – от една миля (1.6 км) до свръхмаратон с дължина 5 хиляди километра. Основната цел е „себенадминаването“ – да се даде възможност на човека да излезе извън предела на собствените си възможности и да изкара на преден план вътрешния си потенциал. Основател на движението е религиозният учител Шри Чинмой, близък приятел и наставник на деветкратния олимпийски шампион Карл Люис.

Пълните резултати от състезанието можете да намерите тук.

Снимки: „Шри Чинмой маратон тийм“

Share Button