Бургас приема националния шампионат по спортно ходене

Поредният национален шампионат от календара на БФЛА ще се проведе в Бургас на 4 април 2015 г.  Срокът за подаване на заявки е до края на тази седмица.

Трасето на състезанието е в близост до стария плаж на града, а в програмата на шампионата има осем старта в различните възрастови групи от момичета и момчета до 16 години до мъже и жени.

Националният шампионат по спортно ходене ще бъде и квалификация за балканското първенство в тази дисциплина, което е насрочено за 18 април в Айвълък, Турция и е втората проява на АБАФ  (Асоциацията на балканските атлетически федерация) за 2015 година. 

Миналогодишният национален шампионат по спортно ходене, който се състоя в Балчик, събра над 130 участника, а тази година се очакват над 150 атлети от цялата страна. 

Бургаският клуб „Европул“, съорганизатор на националния шампионат по спортно ходене, организира още няколко турнира в морския град за различни възрастови групи, които ще се проведат на  10 май, 16 май, 24 май и 6 юни, както и състезание на новата писта в град Руен на 7 юни.

Наредбата на БФЛА за провеждането на националния шампионат по спортно ходене вижте тук. 

Share Button