Четири луди издънки на финалната лента (видео)

Достигането на финалната лента в бягания на дълги разстояния е доста трудно нещо, но някои гафове в състезания по целия свят показват, че физическото й преминаване може също да е голямо предизвикателство.

От невнимателни доброволци до свръхревниви аматьори и непокорни ленти – това е подборката на www.runersworld.com за най-колоритните издънки на финала за последните 12 месеца.

Мо Фара подобри европейския рекорд в полумаратона при победата си Лисабон на 22 март. Той премина разстоянието за 59:32, но преди да се отдаде на радостта от триумфа трябваше да се разплете от лентата на победителя. Мо се озова в примка и падна на земята (виж след 1:03:30 на видеото).

Доброволец на финалната линия по време на националното ученическо първенство на САЩ на 16 март научи по трудния начин защо е по-добре просто да остави финалната лента вместо да се опитва да я вдигне точно пред връхлитащите атлети.

Жена аматьор от щафетен отбор, участвал в маратона в Далас през декември, се озова в компанията на лидерката при професионалистките, които имаха по-късен старт. С мощен финален спринт неизвестната бегачка премина финалната лента пред смаяната шампионка Шитайе Гемечу.

Ранното празнуване на Тауфик Махлуфи му коства $10 000 и първото място на 800 м на турнира от Диамантената лига в Шанхай през май миналата година.

Share Button