Шабан Мустафа с награда „Любимец на феновете“

Тази вечер в гр .Сунгуларе се състоя тържественото връчване на наградата „Любимец на феновете за 2014 година“ на сайта www.atletikabg.com и сп.„Атлетика“ на един от най-добрите ни маратонци в последните години Шабан Мустафа.

Шабан спечели убедително гласуването с 1092 гласа – 31% от гласувалите.

Наградата бе връчена от представителя на БФЛА и уеб-дизайнер на сайта Румен Рангелов по време на много вълнуващо и стилно тържество в залата на народно читалище „Просвета – 1886“.

Програмата започна с прожектиране на кадри от най-добрите бягания на Шабан Мустафа през миналата година.

Специални гости на проявата бяха кметът на Сунгуларе д-р Георги Кенов, зам. кметът г-жа Тодорка Павлова, зам. кметът и президент на общински спортен клуб по лека атлетика „Шампион – Сунгуларе“ Ружди Хаджен, изпълнителният директор на „Винекс“ – Славянци инж. Жеко Жеков. От името на БФЛА и сп.„Атлетика“ присъстваха Румен Рангелов, Илия Илиев и Боян Бойчев. Залата бе изпълнена до краен предел от лекоатлети, треньори, жители на Сунгуларе, които дойдоха да почетат своя шампион.

Бяха прочетени поздравителни адреси към Шабан Мустафа от министъра на спорта Красен Кралев и от Павел Маринов, председател на Института за регионални стратегии, Бургас.

Румен Рангелов от БФЛА връчи наградата на Шабан Мустафа под бурните овации на публиката. На сцената излезе и кметът г-н Кенов, който определи Шабан Мустафа като „скромен, мил и устремен към победата“ човек.

DSC00277 - Copy

Лекоатлетът получи и специална награда от фирмата за спортна екипировка „Мизуно“ – маратонки. „Мизуно“ се грижи за екипировката на Шабан през последните години.

Видимо развълнуван, Шабан благодари на феновете си, които са гласували за него. Благодарности прозвучаха към кмета на града, БФЛА, ръководството на клуба. И, разбира се, към семейството, без чиято подкрепа успехите не биха били възможни. Шабан обяви и главната си цел за следващата година – успешно представяне на световното първенство по високопланински маратон.

DSC00283 - Copy

Програмата продължи с изпълнения на акробатите от „Ейнджъл груп“ – Айтос, Маргарита Маринова и танцов състав от читалище „Просвета – 1886“.

В края на празненството концерт изнесе обичаният от различни поколения естраден изпълнител Панайот Панайотов.

Share Button