Ниджел Амос отпразнува 21-ия си рожден ден с „бяло парти”

Олимпийският вицешампион от Лондон-2012 и световен рекордьор на 800 м за юноши Ниджел Амос отпразнува по интересен начин 21-ия си рожден ден миналата седмица (15 март).

Според ботсванийския „Дейли Нюз” Ниджел Карлос Амилфитано Амос отбелязал със „стилно бяло парти” не само превръщането си от младеж в мъж, но също така и постиженията си като професионален атлет, артист и бъдещ предприемач. Той е бил облечен в бял костюм със златна яка и копчета, и разбира се с обувки „Найки”.

В компанията му се забелязват бившите световни шампионки на 400 м (неговата сънародничка Амантле Монтшо) и на 800 м (Кастер Семеня от РЮА), както Джери Моцау (3:36.74 на 1500 м през 2014-а) и Дифетого „Дипси” Селолуане (футболист, бивш национал на Ботсвана). Изборът на поканените се обяснява така: „хората, които са имали най-голямо влияние върхе Амос в личен и професионален план”.

Ниджел се подвизава и като диджей, което обяснява присъствието между гостите и на музикалната звезда на Ботсвана Crispin the drummer, известен и като Кеми Масоко. Последният всъщност беше главен организатор на партито и заяви, че оценява постиженията на Амос като атлет, приятел и колега диджей. Двамата станали приятели покрай любовта си към музиката.

Амос пък сподели, че с израстването си е нормално да има и нови цели и амбиции за реализиране. Затова ще се опита да балансира своята професионална работа като атлет с любовта си към музиката като диджей Зоро.

Ниджел отстъпи само на Дейвид Рудиша в историческия олимпийски финал на 800 м, когато бе подобрен световния рекорд: 1:41.73 срещу 1:40.91. По-рано същата година (2012) той стана световен шампион за юноши. През 2013-а добави световна студентска титла на 800 м в Казан, а през 2014-а спечели на Игрите на Британската общност в Глазгоу.  

Share Button