Силно участие на крос „Сунгуларска долина“

Състезатели от 19 клуба от цялата страна се очаква да вземат участие във 2-то издание на крос „Сунгуларска долина“, което ще се проведе тази неделя в Сунгуларе.

Състезанието се очаква да бъде много оспорвано. При жените заявки са подали Милка Михайлова, Добринка Шаламанова, Маринела Нинева. При мъжете на старт ще застанат Деян Атанасов, Валентин Паскалев, Стоян Тевекелев, Сава Тодоров, а при юношите старша възраст – Иво Балабанов.

Надпреварата ще бъде в осем възрастови групи, като  при мъжете и жените дистанциите са съответно 6 км и 4 км.

Наградният фонд е 1840 лева, има осигурени и материални награди от верига магазини „SLS“ и „Мизуно“.

Домакин на състезанието е община Сунгурларе, организатори са  ОСКЛА“Шампион – Сунгуларе“ и БФЛА. Главно действащо лице в организацията на състезанието е именитият ни маратонец Шабан Мустафа, който е началник на отдел „Спорт и туризъм“ към общината.

Самият Шабан заяви, че също ще участва в кроса, въпреки че не е в много добра спортна форма покрай ангажиментите, свързани с организацията на състезанието.

Но какъв по-вдъхновяващ пример – началникът, който отговаря за спорта, да бъде и на трасето?

„Сунгуларска долина“ тази година ще се проведе за втори път като крос. През 2013 година състезанието се състоя за първи път, но тогава като високопланински пробег. Миналата година форматът бе променен и то стана крос кънтри. Тогава шампиони при мъжете и жените бяха съответно Митко Ценов и Силвия Дънекова.

Share Button