Добромир Карамаринов: Отлична оценка за Габриела и Радослава

Двете ни медалистки от европейското първенство в Прага – Габриела Петрова (сребърен медал в тройния скок) и Радослава Мавродиева (бронзов медал на гюле) заслужават отлична оценка, заяви след края на шампионата в зала в Прага Добромир Карамаринов, председател на Българска федерация лека атлетика (БФЛА). – Два медала България не е печелила отдавна от шампионат на континента и това което се случи в Прага е доста добър знак за възходящата линия, която се вижда.

Габи е типичен пример за това което винаги сме искали от нашите атлети, а именно когато се отиде на голям шампионат да се постига постижение близко до личното. Характерното за нея е нейната стабилност. Това за което е готова тя го прави, когато трябва. Стана еврошампионка до 23 години в Тампере през 2013 година, а миналата година след контузия зае пето място на първенството на Стария континент при жените в Цюрих. Това момиче има голямо бъдеще и трябва да му се радваме от сърце.

Георги Цонов заслужава много добра оценка за петото си място във финала на троен скок и то с две поправки на личния си резултат през цялото европейско. Адмирации и за Румен Димитров, който при дебюта си стигна до финал в тройния скок.

Опитният боец Венелина Венева също заслужава много добра оценка само за това, че влезе на финал и скочи 1.90. Естествено когато Ивет Лалова не е във финал винаги има нотка на разочарование, но да кажем, че 60 м не е нейната дисциплина. Поздравления за Денис за това, че тук на европейското си направи личен резултат на 60 м. Тихомир Иванов се представи нормално в скока на височина, като остана само на сантиметър от личния си рекорд. Определено повече очаквах от Георги Иванов и Силвия Дънекова.

Share Button