Фотогалерия от европейското първенство в Прага – ден 3

7 март беше страхотен ден за българската лека атлетика. На европейското първенство в зала в Прага Радослава Мавродиева завоюва бронзов медал на гюле.

Георги Цонов и Румен Димитров участваха във финала на троен скок. Цонов си направи личен рекорд с 16.75 и зае престижното пето място, а Димитров стана осми. Венелина Венева-Матееева се състезава с 20 години по-млади от нея състезателки в скока на височина и на 40-години се класира на седмо място на европейско първенство – постижение, което не е постигал нито един български атлет. Габриела Петрова се класира без проблем за финала на троен скок с един опит от 14.21. Спринтьорите ни Ивет Лалова, Инна Ефтимова и Денис Димитров също преминаха сериите и ще участват в полуфиналите на 60 м днес 8 март. Тихомир Иванов не успя да се класира за финала на скок височина и записа 2.24 в квалификациите.

Снимките на Илиан Телкеджиев, lap.bg, от 7 март (третия ден на европейското първенство в зала в Прага) вече са качени във фотогалерия, която може да разгледате тук

 

Share Button