Снимки от националния шампионат по хвърляния – „Зимно първенство“

Атлети от цялата страна се събраха в Пловдив на 28 февруари и 1 март, за да излъчат шампионите на България в дългите хвърляния – диск, чук и копие. Участваха 150 състезатели, които определиха шампионите в 18 дисциплини при девойките и юношите (младша и старша възраст), и при мъжете и жените.

Снимки от емоциите и атмосферата на състезанието на стадион „Пловдив“ и полигона за чук и диск в спортния комплекс до стадиона може да видите тук.

В надпреварите участваха две легендарни състезателки – Светла Миткова (медалистка и финалистка от олимпийски игри и световни първенства на диск и гюле) и Антоанета Селенска (бивша световна рекордьорка на копие за девойки). Двете са треньорки съответно в Казанлък и Велико Търново. Националният рекордьор на копие Кольо Нешев бе записан в предварителните списъци на коронната си дисциплина, но предпочете да се изяви като треньор. Нешев работи за старозагорския клуб „Берое“. 

Финалистката от европейски и световни шампионати на копие Румяна Карапетрова спечели титлата, въпреки че също се занимава с треньорска и преподавателка дейност в НСА. Бившият световен рекордьор на гюле за юноши младша възраст и медалист от световно първенство в тази възрастова група Росен Карамфилов спечели за поредна година диска при  мъжете.

Възпитаниците на треньора Андриан Андреев – Екатерина Димова и Айхан Апти също се окичиха със златните медали на чук при девойки младша възраст и мъжете, но не бяха доволни от резултати си. Двамата имат амбиции за участия на големите международни състезания в техните възрастови групи. 

Пълните резултати от състезанието може да разгледате на www.bfla.org

 

Share Button