Карамаринов хвали град Добрич за гостоприемството

Град Добрич за четвърта поредна година прие националните шампионати по лека атлетика в зала. Шампионите за 2012, 2013, 2014 и 2015 година бяха излъчени в състезания за всички възрастови групи, а арена на атлетическите надпревари беше зала „Добротица“, която е единственото съоръжение в България отговарящо на изискванията за провеждане на тези първенства.

През всичките тези години в града бяха организирани и тренировъчни лагери на националните отбори, а хиляди атлети от всички възрасти се състезаваха на националните шампионати и международния турнир „Академик“. 

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов направи официално изявление след завършване на националните шампионати в зала за 2015 година:

Използвам случая след завършване на зимния сезон в България да благодаря на домакините от Община град Добрич, общинско предприятие „Спортни имоти“ и лично  кмета на града –  г-жа Детелина Николова, които вложиха много енергия и желание и направиха, всичко за да предоставят най-доброто според възможностите, които предлага лекоатлетическата зала „Добротица“  в град Добрич. Това спомогна в последните дни в Добрич да бъдат постигнати резултати от световна величина.

На снимката: Кметът на град Добрич Детелина Николова награждава призьорките в скока на дължина.

Снимка: Илиан Телекджиев, lap.bg

Share Button