Световен шампион в тройния скок кани на среща в бутик, продава обувки

„Този петък в Ню Йорк Сити! Ако искате да ме срещнете и да ме поздравите преди „Милроуз Геймс”, елате в бутика за обувки „Дед Сток”. Елате да прекарате малко време с мен, да вземете екслузивни продукти и да получите безплатни подаръци”, призова Уил Клей своите фенове в Инстаграм.

Клей е световен шампион в зала от Истанбул-2012 и двоен медалист в хоризонталните скокове на олимпийските игри в Лондон (сребро на троен скок, бронз на скок дължина). 23-годишният американец има и два бронзови медала в тройния скок в последните две световни първенства на открито. Уил е №1 в ранглистата за сезона с 16.93, но има личен рекорд в зала 17.70 (2012), а на открито – 17.75 (2014). В скока на дължина личните му рекорди са 8.29 на открито (2011) и 8.24 в зала (2012).  

Уил Клей е една от многото звезди, които ще участват в 108-ото издание на „Милроуз Геймс”, което ще се проведе на 14 февруари в Ню Йорк. Той е записан в скока на дължина заедно със световния рекордьор в десетобоя Аштън Ийтън и Фабрис Лапиер (Авл). Аштън ще стартира и на 60 м с пр. в компанията на настоящите световни шампиони в зала (Омо Осаги) и на открито (Дейвид Оливър), бившият от Дегу-2011 Джейсън Ричардсън и двама от най-бързите за сезона Грегмар Суифт (Бах) и Алийк Харис.

Share Button