Милица Мирчева е на корицата на първото издание на „Атлетика” за 2015 година

Новият брой на списание „Атлетика” ще бъде представен в Добрич на 10 февруари, непосредствено преди началото на националните шампионати в зала.

Акцентите на страниците на списанието са свързани с анкетата за атлет на България за 2014 година, а екипът ни е публикувал пълното крайно класиране и всички официални резултати на атлетите от топ 10 в анкетата. Атлет на България за 2014 година е Георги Иванов, второто място е за Ивет Лалова, а трети остана Митко Ценов. За тях и останалите в десетката има кратък анализ на изминалия сезон. Ще ви припомним подробности и снимки от награждаването на БФЛА и списанието на най-заслужилите атлети и треньори на церемонията, която се проведе в София на 28 януари.

За любителите на статистиката за 16-а поредна година публикуваме българските и световните ранглисти, които може да разгледате и на www.atletikabg.com

Най-големият успех за българската лека атлетика в края на 2014 година бе сребърния медал на Милица Мирчева на европейското първенство по кроскънтри в Самоков. Обширното интервю (което читателите на www.atletikabg.com вече прочетоха) ще разкрие невероятния характер на трудолюбивата атлетка и начина й на живот, за да стане тя една от най-добрите бегачки в Европа при девойките до 23 години. Организацията на състезанието в Самоков бе изпитание за домакините, което те издържаха отлично. Пълен обзор на всички дисциплини и резултатите на най-добрите в Самоков може да намерите на шест страници от изданието.

За феновете на плакатите сме подготвили специални снимки на Милица Мирчева. Единственият ни олимпийски шампион при мъжете Христо Марков също с плакат и матераоил за кариерата му, като поводът е 50-годишния му юбилей.

В зоната на любопитните материали този път е спряганата за най-красива жена в света – актрисата Анджелина Джоли. В края на 2014 година Джоли представи своя филм „Несломим”, който се разказава за олимпиеца-бегач герой от Втората световна война – Луис Замперини.

Ще разберете още как един обикновен счетоводил стана най-добрият маратонец на Япония и как да се храним през зимата. В две страници  читалите ще видят всички наши атлети, които спечелиха различни класирания по клубове, общини и области за 2014 г.

Разбира се, има още много атлетически новини от периода декември 2014-януари 2015 година, както и подбрани материали от www.atletikabg.com

Списанието може да намерите в София в БФЛА на бул. „Васил Левски” 75, в Магазина за спортни храни на Джей Кей къмпани на ул. „Пиротска” 12, както и на националните шампионати в Добрич в периода 10-15 февруари.

Share Button