„Eврофутбол“ отново ще инвестира в млади спортни таланти

„Еврофутбол” ООД  и фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) за  четвърта поредна година организират програма „Спортни таланти”, чиято основна цел е да подпомогне професионалното развитие на млади спортисти в избраната от тях дисциплина.

Целта на програмата е да се подпомогнат финансово максимален брой млади спортисти за участия в състезания в България и чужбина, за провеждане на тренировъчния им процес, за екипировка или повишаване качеството на условията, в които тренират. „Еврофутбол“ осъщестява това начинание с конкурс за финансиране, за който спортистите ще могат да кандидатстват със свои проекти. Конкурсът е отворен за практикуващите индивидуални спортове, параолимпийци, както и за атлети с увредено зрение или увреден слух в три категории – до 16 г.,  между 16 – 20 г. и 21 – 25 години. Подробности за кандидатстване може да намерите тук

От 2012 година до сега са финансирани 75 спортисти, а сумата, която българския букмейкър отпусна до момента по програмата надвишава 340 000 лева.

През изминалата 2014 година бяха одобрени проекти за финансиране на 13 лекоатлети или 1/3 от одобрените кандидати.

„Еврофутбол“ е генерален спонсор на най-силният български турнир по лека атлетика в последните години „Павел Павлов“. Поредното издание на турнира ще се проведе на 11 юли 2015 г. на националния стадион „Васил Левски“ в София. 

MT4P6797

 

Share Button