Камерън Левинс с дубъл в рамките на половин час

На състезанието в зала „Армори“ в Ню Йорк канадецът Камерън Левинс направи отличен дубъл, побеждавайки в рамките на половин час в надпреварата на 1 миля и 2 мили.

Първоначално Левинс спечели милята с резултат 3:54.74 мин. В последните две обиколки той успя да изпревари британеца Крис О`Хайри с малко повече от 2 секунди (3:57.26 мин).

След по-малко от половин час канадецът застана на старта на 2 мили. Тук основен конкурент се очакваше да му бъде Гелън Ръп, сребърен медалист от олимпийските игри в Лондон. С отлично бягане в последните обиколки Левинс победи с 8:15.38 мин. Изненадващо за мнозина втори стана японецът Сугуро Осако с нов национален рекорд – 8:16.47 мин. Гелън Ръп завърши четвърти с 8:17.24 мин.

Интересно е, Камерън Левинс тренира заедно с Гелън Ръп и Мо Фара при Алберто Салазар. Именно под негово ръководство канадецът през лятото на миналата година спечели и първия си медал от голямо състезание – бронз на 10 000 м от Игрите на Британската общност. Канадецът още си спомня първата тренировка, когато Салазар дал на групата „лек крос“, в който обаче последните километри се оказали с темпо 3:20 мин/ км. По настояване на треньора Левинс изцяло променя режима си на живот и хранене. Сега бисквитите, сладкишите и пицата са напълно забравени за сметка полезни храни, като каши от овесени ядки и просо с мед и обезмаслено прясно мляко.

Голямата надежда на САЩ в бяганията на дълги разстояния Мери Кейн, световна шампионка на 3000 м за девойки от миналата година и също възпитаничка на Салазар, завърши 5-та на 800 м. 

cameron_levins_1

 

Share Button