Турнирът в Дюселдорф пряко по Евроспорт

Силният атлетически турнир в зала в Дюселдорф ще може да наблюдавате пряко по Евроспорт на 29 януари (четвъртък).

Предаването ще започне в 20:00 (българско време), а коментатор ще бъде Асен Спиридонов. В турнира ще участват първите двама на 60 м с пр. от световното първенство в зала миналата година Омо Осаги (САЩ) и Паскал Мартино-Лагард (Фр), както и №2 във вечната ранглиста Дайрон Роблес (Куба). В спринта на 60 м при мъжете ще има трима с лични постижения под 6.50 – Майк Роджърс (САЩ), Джеймс Дасаолу (Вбр) и Ким Колинс (Сент Китс и Невис). На 800 м поляците Адам Кшчот и Марчин Левандовски ще спорят с Андрю Осаджи (Вбр), Кевин Лопес (Исп) и Тимъти Китум (Кен). На 1500 м правят впечатление имената на Сайлас Киплагат (Кен), Аман Воте (Ет), Колинс Чебой (Кен), Хомию Тесфайе (Гер) и Йълхам Йозбилен (Тур). На 3000 м специалистът в стийпълчейза Пол Кипсиеле Коеч ще бяга със сънародника си Никсън Чепсеба.

В овчарския скок ще участват световният шампион в зала Констадинос Филипидис (Гър) и последните двама на открито – Павел Войцеховски (Пол) и Рафаел Холцдепе (Гер). В тласкането на гюле еврошампионът в зала Амир Колашинац (Сър) ще се опита да се противопостави на американците Райън Уайтинг и Крисчън Кантуел, които имат общо 5 световни титли в зала.  

В спринта на 60 м при жените личат имената на Верена Зайлер (Гер), Глория Асумну (Ниг) и Муджинга Камбунджи (Швейц). Три от най-силните хърделистки в Европа ще имат среща на 60 м с пр. – Синди Роледер (Гер), Алина Талай (Блр) и Елин Берингс (Бел). В тройния скок за първото място фаворитки са Олга Саладуха (Укр) и Патриша Мамона (Пор), съответно втора и четвърта от Сопот-2014.

Share Button