Иво Балабанов бе обявен за най-талантлив млад атлет на България

17-годишният бегач от Благоевград Иво Балабанов бе избран за най-перспективен млад атлет на България, след като сътвори един изключителен сезон през 2014 година.

Балабанов получи картина от БФЛА и телефон „Леново“ от Мтел един от партньорите на федерацията по атлетика на Церемонията за Атлет на България, която се организира от БФЛА и списание „Атлетика“. Треньорът на Балабанов – Йордан Янев също бе награден с телефон.

През 2014 година Иво подобри националния рекорд на 2000 м стипълчейз за юноши младша възраст, взе бронзов медал на Европейските олимпийски младежки квалификации и беше финалист на Младежките олимпийски игри. 

На балканските шампионати Иво помете съперниците си на 2000 м стипълчейз при младшата възраст и дори победи 2 години по-големите атлети на 3000 м стипълчейз на старшата възраст. 

KORICA_93-Copy

Иво се представи отлично и на Младежкото световно предизвикателство по планинско бягане, където зае престижното пето място. 

След церемонията Иво сподели, че се готви за новия сезон, въпреки че има болки в глезените, и че подготовката му заедно с националния рекордьор за мъже на 3000 м стипълчейз му е помогнала много. Основната цел на Балабанов за 2014 година е европейското първенство за юноши в Ескилтюна, Швеция, което ще се проведе от 16 до 19 юли.

_AP_9717

Share Button