Атлети и треньори получиха награди от спонсорите на БФЛА

Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов е Атлет №1 на България за 2014-а година. Той получи 374 т. в анкетата на списание „Атлетика“ и Atletikabg.com. Традиционно гласуват спортните журналисти отразяващи леката атлетика в България. На второ място е Ивет Лалова с 352 т., а на трето Митко Ценов – 287 т.

_AP_9679

Церемонията се проведе в зала „Шипка“ на х-л „Кристъл Палас“. Иванов бе награден с картина на известния български график Васил Попов лично от президента на БФЛА Добромир Карамаринов. Той му връчи и сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване на тема „Пегас от Вазово“ от серията „Съкровищата на България“ от основния спонсор на федерацията Fibank. „Искам да благодаря на Fibank за това, че през годините винаги сме си партнирали и продължаваме това ползотворно партьорство и през 2015-а година, каза Карамаринов.

_AP_9684

От името на телекомуникационния партньор на БФЛА – Мтел Иванов бе награден със смартфон Lenovo от г-жа Зорница Бъчварова, направление бизнес клиенти в Мтел.

За мен е чест от името на ръководството на компанията Мтел да ви поздравя за приза Атлет на годината и да ви пожелая много силни изяви през годината. Като телекомуникационен партньор на БФЛА ще продължим и за напред да помагаме на българската лека атлетика„, заяви г-жа Бъчварова.

_AP_9694

Представителят на Гаторейд за България Тамир Шабат обяви Борис Воденичаров за треньор на 2014-а. Воденичаров е личен треньор на Георги Иванов. Шабат награди треньор №1 с картина. От Мтел г-жа Бъчварова му подари смартфон Lenovo. Главният редактор на сп. „Атлетика“ Антон Бонов награди с картина Иво Балабанов като Най-перспективен млад атлет на България за 2014-а. Г-жа Бъчварова му връчи смартфон Lenovo. Същият смартфон тя връчи и на треньора на Балабанов – Йордан Янев.

_AP_9707

В знак на благодарност за ползотворното сътрудничество президентът на БФЛА Добромир Карамаринов подари състезателни екипи на националния тим на Тамир Шабат и Зорница Бъчварова.

_AP_9730

_AP_9734

Share Button