Звездно участие на „Руска зима“

Куп звезди се очаква да стартират на силния турнир в зала „Руска зима“, който ще се проведе на 1 февруари в Москва.

Участие е потвърдил олимпийският шампион на 110 м с пр. от Пекин`2008 Дайрон Роблес. Кубинецът притежава второто постижение за всички времена в дисциплината. Досега в Москва той е участвал два пъти и има две втори места. Тази година основна конкуренция ще му бъдат рекордьорът на Унгария Даниел Кис и световният шампион за юноши Константин Шабанов.

В спринта на 60 м се очаква страхотен сблъсък. Вторият в ранглистата за миналата година Майк Роджерс, който има 6:48 сек, ще се изправи срещу световния шампион от 2003 г. Ким Колинс (6:49 сек) и миналогодишната сензация – кубинецът Юниел Перес (6:49 сек).

На 1500 м кенийците Силас Киплагат и миналогодишният победител Бекхвел Бирген сигурно ще си оспорват победата. Организаторите обещават и пейсмейкъри, за да се получи силен резултат.

На 400 м при жените ще видим световната шампионка на 400 м с пр. Сузана Хейнова (Чехия), където конкуренция ще й бъде световната шампионка с щафетата 4 х 400 м Ксения Рижова (Русия), а при мъжете световният шампион в зала Павел Маслак (Чехия) ще се опита да прати в историята рекорда на турнира в сблъсък с Ибрахим Исмаил (Катар) и Калвин Смит (САЩ).

В скока на височина безспорната фаворитка е рускинята Мария Кучина, световна шампионка в зала и сребърна медалистка от европейското първенство. 

По време на турнира ще бъде и официалното сбогуване с публиката на великия руски атлет Юрий Борзаковский, олимпийски шампион на 800 м от Атина`2004, който прекрати състезателната си кариера през лятото на миналата година.

borzakovski_1_new

Share Button