Павел Танковски е най-добър сред атлетите в Койнаре за 2014 година

В края на 2014 година и началото на 2015 атлетически клубове, членове на БФЛА,  общини и области определиха най-добрите си спортисти за изминалата година. В следващите дни Atletikabg.com ще ви представи призьорите от различните клубове. 

Шампионът на 800 и 1500 м в зала и на открито за момчета под 16 години – Павел Танковски за втори пореден път бе определен за атлет на клуб „Спартак – Койнаре“. Танковски бе награден на тържество на клуба, което бе организирано в хотел Елена в град Самоков непосредствено след европейското първенство по кроскънтри на 14 декември, където Танковски спечели тестовото бягане проведено ден преди състезанието. 

IMG_7789

На второ място се нареди Стоян Стоянов – национален шампион на 3000 м спортно ходене за момчета под 16 г., а трети е Валентин Танковски – бронзов медалист на 3000 м спортно ходене за момчета под 16 г. Тримата бяха наградени с купи и предметни награди.

Гости на тържеството бяха кметът на Община Червен бряг – Павлин Фильовски и Георги Георгиев – председател на Общинския съвет. 

В края на декември Павел и Валентин Танковски бяха на десетдневен лагер в Чехия в подготовка за новия атлетически сезон. 

IMG_8575

Клуб „Спартак – Койнаре“ ще бъде домакин на националния шампионат по кроскънтри за 2015 г., който е планиран в календара на БФЛА за 7 ноември, когато ще бъде и 23-тото издание на мемориала „Митето“. 

Share Button