Карамаринов дава старт на шосейния пробег в Дубай

Президентът на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов ще даде старта на първия мач между сборните отбори на Балканите и страните от Персийския залив (GCC). Шосейният пробег на 10 km шосеен пробег тази година ще е част от големия маратон на Дубай.

Стартът на пробега на 23 януари е в 7:10 ч, като той ще е 3 минути преди масовия старт на 10 км, за да може по-лесно да се проследи. Маратонът ще се предава директно тук: http://www.dubaimarathon.org/live-stream/ в 5.10 българско време.

По регламент отборите се състоят от по 8 състезатели, от които 6 оформят класирането. България е представена от Яна Георгиева и Йоло Николов.  

Победителите ще получат медали, а на отборът победител ще бъде връчена купа, специално изработена в Саудитска Aрабия. Купата ще връчи шейх Мансоор Бин Мохамед Ал Мактум, син на премиер министъра на ОАЕ.

Сред видните гости в Дубaй са Себастиян Коу, вицепрезидент на ИААФ, Дахлан Ал Хамад (Катар), вицепрезидент на ИААФ, президент на азиатската атлетическа асоциация и на атлeтическата федерация на Катар, Хамад Калкаба Малбум (Камерун), президент на африканската атлетическата конфедерация, Анти Пилакоски (Финландия), член на съвета на Европейската атлетика и др.

На снимката: Добромир Карамаринов с Ахмед Ал Камали, президент на Организационния комитет на маратона, член на Съвета на ИААФ, президент на атлетическата федерация на ОАЕ, президент НА GCC и генерален координатор на Дубайския маратон

фото: АБАФ

Share Button