Националите започват 2015 година със състезания на два континента

Едни от най-добрите български атлети ще направят официалния си дебют за 2015 г. на поредица от състезания в Европа и Азия.

iolo nikolov 3

Бегачите Яна Георгиева и Йоло Николов отпътуваха днес (21 януари) за Дубай, ОАЕ, където на 23 януари се организира един от най-силните маратони в света. В рамките на Дубайския маратон ще се проведе и двустранна среща на бегачи от АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) и атлетическите федерации на страните от Персийския залив, които имат собствена атлетическа асоциация. В отбора на АБАФ са включени още три румънски и три турски бегачки при жените, както и трима румънци и трима турци при мъжете. 

_AP_3620

Всеки от отборите на АБАФ и Залива ще се пробяга по 10 км, а в края на състезанието ще оформи отборно класиране, за което Atletikabg.com ще ви информира.

andrina banova 2

Атлет номер 1 на България за 2013 г. и рекордьор на България в тласкането на гюле Георги Иванов, младата ни надежда в скока на височина Тихомир Иванов и майсторката на хоризонталните скокове Андриана Бънова заминаха в Чехия, където ще участват в поредица състезания. Тримата имат състезание в град Отроковице на 22 януари, като Бънова ще се пробва на троен скок и скок дължина. Два дни по-късно (24 януари) Георги и Андриана ще участват в Яблонец, а Тихомир ще стартира на специализирания турнир в Хустопеце на 27 януари. 

tihomir ivanov 2Снимки: Илиан Телкеджиев

Share Button