БФЛА награди Милица Мирчева за среброто от Евро 2014

Президентът на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов лично награди днес Милица Мирчева за сребърния медал, който спечели от Европейското първенство по кроскънтри в Самоков (14 декември 2014). Атлетката бе придружена от личния си треньор и състезател в националния Йоло Николов. Мирчева получи награда от 5000 лв, които са от собствени приходи на БФЛА.

Благодаря от сърце на Милица, че донесе радост на всички, които обичат леката атлетика в България, заяви по време на награждаването Добромир Карамаринов. – Благодаря й, че отново донесе медал на България в тази много трудна дисциплина. Благодаря й за надеждата, която ни дава за вбъдеще„.

Карамаринов изказа и признателността на БФЛА към Министерството на младежта и спорта и Община Самоков за чудесното партньорство, благодарение на което Евро 2014 по кроскънтри бе проведено на изключително високо ниво.

В БФЛА пристигна и официалното писмо от ръководството на Европейската атлетика с което дават отлична оценка на организацията и провеждането на Евро 2014 в Самоков.

_AP_6253

„Благодаря на г-н Карамаринов, защото ако не беше той състезанието нямаше да е в България и аз нямаше да мога да чувствам тази сериозна подкрепа от всички българи. Благодарение на целия екип на федерацията Европейското първенство бе отлично организирано и ще остане завинаги в моите спомени„, заяви Мирчева по време на награждаването.

 

На снимката (горе): Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов връчва финансовата награда на Милица Мирчева в присъствието и на нейния треньор Йоло Николов

 

фото: БФЛА, Илиан Телкеджиев

Share Button