Джеръми Уоринър започва сезона с 800 м!

Олимпийският шампион на 400 м от Атина-2004 Джеръми Уоринър планира да започне новия сезон с бягане на 800 м. Той ще се завърне на пистата, след като преди няколко месеца получи контузия – разкъсан солеус (мускул в задната част на подбедрицата).

Уоринър ще се придържа към 400 м, но в подготовката си ще използва по-дълги разстояния за да изгради сила. „Сега съм по-стар и тялото ми не може да премине през същите натоварвания както преди. Тази година ще променим малко нещата в тренировките, ще правим много от старите упражнения, но по различен начин”, заяви 30-годишният Джеръми пред „Спортинг Нюз”.  

Уоринър и неговият треньор Клайд Харт дори обмислят участия на 600 м в зала, но основната задача е атлетът да бъде готов за сезона на открито. Първият му старт на 800 м би трябвало да бъде в края на март или началото на април. Досега Джеръми правеше стартове на 200 м (20.19 личен рекорд) в началото на сезона като подготовка за 400 м (№3 в историята с 43.45).

„Нямам идея какво мога да постигна на 800 м. Ще бъде хубаво да съм под 1:50 и да дебютирам с 1:47-1:48. Ще бъде много щастлив с нещо по-бързо, а ако съм по-бавен, ще означава че имам нужда от още работа за сила”, споделя Уоринър, който е и 2-кратен световен шампион на 400 м (2005, 2007). Той остана втори след Лашон Мерит на олимпиадата в Пекин-2008 и световното в Берлин-2009. После беше преследван от контузии и то по време на сезона.

„Имам споразумение със съпругата си. Ако тази година не завърша сезона поради травма, ще прекратя кариерата си. Не мога да продължавам да правя крачки назад. Сега целта ми е да тренирам усърдно и да бъда във форма за лятото. В по-дългосрочен план искам да намеря място в отбора за игрите в Рио”, казва Уоринър.   

Share Button